Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 16 лютого 2022, 11:02

Нідерланди створять у Львові центр екстреної допомоги

Львів

Нідерланди рекомендували своїм громадянам залишити країну та створюють центр екстреної допомоги у Львові.

Про це повідомляє Європейська правда.

За даними нідерландського видання BNR, посольство Нідерландів в Україні рекомендувало своїм громадянам залишити країну, а також у Львові створюється центр екстреної допомоги.

"Центр екстреної допомоги під нідерландським прапором створюється у Львові, найбільшому місті Західної України, неподалік польського кордону. Нідерландці можуть приїхати туди за екстреними документами або інформацією" – заявив посол Нідерландів у Києві Йоганнес де Мол.

Він пояснив, що ситуація в Україні є непередбачуваною, тому у разі загострення ситуації посольство Нідерландів не зможе евакуювати своїх співвітчизників. 

"Що ми робимо як посольство, то це готуємо місце зустрічі у Львові. Це свого роду місце, де люди перед перетином кордону можуть зібратися, отримати останню інформацію, можливо, перекусити, перепочити перед тим, як перетнути кордон. І якщо весь зв'язок перерветься, що може статися, ви знаєте, що можете вирушити у Львів. Звідти ми допоможемо вам, чим зможемо, і підготуємо вас до перетину кордону" – зазначив Йоганнес де Мол.

Нагадаємо, 14 лютого США відкликали своїх держслужбовців із Києва до Львова. Такі ж рішення раніше прийняли посольства Канади та Австрії.

Натомість Міністерство закордонних справ Польщі рекомендувало скасувати необов'язкові поїздки в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.