Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аеропорт "Львів"

Середа, 16 лютого 2022, 12:46

У прикордонників відсутній реєстр львівських олігархів, які покидають Україну

аеропорт "Львів"

Прикордонники реєструють всіх осіб, які покидають Україну, проте вони не отримували від правоохоронці доручень щодо львівських "олігархів".

Сьогодні, 16 лютого, під час сесії Львівської обласної ради начальник Львівського прикордонного загону Анатолій Федорчук, відповідаючи на запитання депутата від фракції Європейська Солідарність Олександра Ганущина, заявив, що прикордонна служба веде облік всіх громадян, які виїжджають з України через пункти пропуску та у аеропорті Львова, а не лише тих, які відносяться до категорії "обтяжених багатством осіб".

Зокрема, Ганущин запитав, чи фіксують прикордонники виїзди з України місцевих львівських олігархів.

"Ми знаємо про розслідування з цього приводу "Української правди", знаємо про масові вильоти чартерних літаків з інших аеропортів, але чомусь нічого не маємо про аеропорту "Львів". Чи є на орієнтуванні в органів ДПСУ, які стоять на пунктах пропуску і в аеропорті "Львів", список осіб, фінансово спроможних, щоб впливати на економіку, на "погоду" на території Львівщини і чи ви фіксуєте, як представники ДПСУ, такі перетини в одному напрямку, тобто за межі кордону України?" – повідомив Ганущин. 

Федорчук відповів, що "всі громадяни, які перетинають кордон, вносяться у базу даних".

"Щодо доручень відносно окремих осіб, то це доручення правоохоронних органів і воно з обмеженим доступом, я не можу сказати, що відносно громадянина такого-то є якісь доручення. Виконання доручень відносно громадян щодо яких є доручення правоохоронних органів, вони здійснюються щоденно, але це не означає, що це окрема особа, так звані олігархи. На даний час таких ситуацій не було" – наголосив Анатолій Федорчук.

Зазначимо, раніше "Українська правда" повідомляла, що українські олігархи та бізнесмени залишають Україну чартерними рейсами, лише 13 лютого з Києва вилетіло близько 20 чартерів та приватних літаків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.