Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

первоцвіти

П'ятниця, 18 лютого 2022, 17:30

Мешканців Львівщини штрафуватимуть за продаж первоцвітів

первоцвіти

Мешканців Львівщини закликають не зривати та не продавати первоцвіти та підсніжники, які занесені до Червоної Книги України.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

У області стартують рейди для недопущення продажу ранніх квітів. 

"З року в рік у весняний період триває масова торгівля ранньоквітучими видами рослин, у тому числі, занесеними до Червоної книги України, які є рідкісними і перебувають під загрозою зникнення. Чинне законодавство України передбачає адміністративну відповідальність за збирання, знищення чи пошкодження червонокнижних рослин" – йдеться у повідомленні.

Незаконний збір рідкісних, занесених до Червоної книги України ранньоквітучих рослин, заборонені законом "Про Червону книгу України" та Кодексом України про адміністративні порушення і передбачає штрафи від 49 до 62 грн за одну рослину, а продаж цих квітів – від 1700 до 3655 грн.

"Перші весняні квіти напоюють нектаром комах, годують пилком і насінням птахів та інших мешканців лісу. Квіти лікують птахів і тварин. Збирання первоцвітів не дає можливості рослинам утворити насіння. Зірвати стеблину з трьома первоцвітами означає знищити 45-60 насінин. А це відсутність нових рослин" – наголосили у Львівській ОДА.

Зазначимо, минулоріч рейди з виявлення та ліквідації незаконної стихійної торгівлі у Львові стартували з 22 лютого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.