Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

Вівторок, 22 лютого 2022, 18:44

Львівська облрада вимагає розірвати дипломатичні відносини України з Росією

Львівська обласна рада

Про це йдеться у заяві Львівської облради, ухваленій нині на позачерговій сесії.  

Депутаті Львівської обласної ради сьогодні ухвалили Звернення щодо жорсткого засудження рішення Російської Федерації про «визнання незалежності» так званих «ДНР» та «ЛНР» на тимчасово окупованих територіях сходу України, в якому закликали центрально владу серед іншого розірвати дипломатичні відносини України з Російською Федерацією.

Депутати Львівської обласної ради звернулись до центральної державної влади та парламенту також з вимогами: заборони ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації до часу відновлення територіальної цілісності нашої країни; ухвалити законопроєкт щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм та українофобію, заморозити активи російського бізнесу та власників-колаборантів в Україні, закрити кордон з Російською Федерацією.

Мешканців та підприємців Львівщини депутати заскликали відмовитися від купівлі товарів та послуг, вироблених в РФ, та припинити з країною-агресором зовнішньоекономічні операції, - сказано у заяві. 

Львівська обласна рада переконанан, що "політика умиротворення з агресором не працює", а тому звернулась до  партнерів України та міжнародної спільноти якнайшвидше ввести "реальні економічні санкцій" проти Російської Федерації, а саме: заблокувати реалізацію Проєкту «Північний потік-2» (Nord Stream 2) та ввести санкції проти членів Держдуми і Ради Федерації, які проголосували за визнання ОРДЛО, за персональні та секторальні санкції для російських громадян і економіки, ембарго на російську нафту і газ. 

Заява була прийнята одноголосно депутатами всіх фракцій Львівської облради, за - 71 депутат. 

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.