Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Неділя, 27 лютого 2022, 11:23

Кордон з Польщею на Львівщині перетнули більше 100 тисяч українців

пункт пропуску

Понад 100 тисяч українців за три дні потрапили до Польщі через пункти пропуску області.

Про це сьогодні, 27 лютого, на брифінгу повідомив голова Львівської ОВДА Максим Козицький.

"На даний момент більше 100 тисяч осіб перетнуло кордон Львівщини з Польщею за три доби. Черги на кордонах – величезні. Якщо брати близько 2 тисяч – це Рава-Руська, близько 2 тисяч людей на Шегинях, близько 30 кілометрів черг на кожному з них" – наголосив Козицький.

За його словами, домовилися із польською стороною про збільшення у 2-3 рази кількості поїздів у напрямку пункту пропуску "Шегині".

"Ми надіємося, що це частково зніме напругу на кордоні. З автомобільним транспортом справді важко – величезна кількість машин їде на Львів. Ми з ними працюєио і намагаємося пояснити, що краще перечекати на Львівщині або в сусідніх областях" – додав Козицький.

Нагадаємо, через введення воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з України.

Польські прикордонники спростили формальності при перетині українсько-польського кордону до мінімуму,  а Укрзалізниця призначила низку евакуаційних рейсів з Києва до Львова та на захід України.

Станом на ранок на кордоні з Польщею зафіксували черги на 21 850 авто.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.