За добу кордон з Польщею перетнули більше 60 тисяч українців

Вівторок, 1 березня 2022, 12:22

Понад 100 тисяч українців за добу перетнули держкордон України на західній ділянці.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон на своїй сторінці у Фейсбуці.

За добу 28 лютого державний кордон України на західній ділянці перетнули майже 108 тисяч осіб та майже 15 тисяч транспортних засобів, що на 10% менше, ніж 27 лютого.

Станом на сьогодні на 11:00 год у чергах перебувають близько 8 тисяч автомобілів.

На виїзд з України до ЄС та Молдови прослідувало майже 96 тисяч осіб. Зокрема, кордон до Польщі перетнули майже 61 тисяча людей, решта – до Угорщини, Словаччини, Румунії та Молдови.

"Усі пункти пропуску на західному кордоні працюють у цілодобовому режимі. Перевірки та пропускні операції максимально спрощені, мінімізовано перелік документів, які необхідно мати з собою при виїзді з країни. Прикордонники і митники суміжних країн також максимально спростили пропуск на свою територію" – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, через введення воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з України.

Польські прикордонники спростили формальності при перетині українсько-польського кордону до мінімуму,  а Укрзалізниця призначила низку евакуаційних рейсів з Києва до Львова та на захід України.

Станом на 28 лютого понад 150 тисяч українців за останні чотири дні потрапили до Польщі через пункти пропуску Львівської області.

Мітки: державна прикордонна служба, новини львова, Польща, пункт пропуску, черги на кордоні