Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

черги на кордоні

Понеділок, 28 лютого 2022, 11:34

Кордон з Польщею на Львівщині перетнули більше 150 тисяч українців

черги на кордоні

Понад 150 тисяч українців за чотири дні потрапили до Польщі через пункти пропуску області.

Про це сьогодні, 28 лютого, на брифінгу повідомив голова Львівської ОВДА Максим Козицький.

"Якщо за минулі три доби ми пропустили близько 100 тисяч, то за останню добу ми пропусти більше 50 тисяч біженців з України. Загальна кількість – більше 150 тисяч пройшло за чотири дні.

Ми, зі своєї сторони, намагаємося розвантажувати кордони, 5 додаткових поїздів йде у сторону Польщі з вокзалу Львова. Так само у разі потреби набираються поїзди, які йдуть у Закарпаття. Звідти люди можуть потрапити до Словаччини" – наголосив Козицький.

За його словами, половина з людей, які приїжджають на вокзал Львова, – це іноземці, які намагаються залишити Україну.

На кордоні з Польщею зафіксували черги із авто протяжністю 20-30 кілометрів.

Крім того, біля воріт близько 1,5-2 тисячі людей на кордону із переходів. Якщо брати вчорашній день, це було 3-5 тисяч. Максимальна кількість піших переходів відкрита там, де їх навіть ніколи не було, тому намагаємося вирішити ситуацію" – додав Козицький.

Нагадаємо, через введення воєнного стану чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено виїжджати з України. 

Польські прикордонники спростили формальності при перетині українсько-польського кордону до мінімуму, а Укрзалізниця призначила низку евакуаційних рейсів з Києва до Львова та на захід України. 

Станом на 27 лютого понад 100 тисяч українців за останні три дні потрапили до Польщі через пункти пропуску Львівської області. А найближчим часом перетнути кордон пішки можна буде у пунктах пропуску "Нижанковичі − Мальховіце" та "Варяж − Усьмеж".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.