Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

черги на кордоні

dpsu.gov.ua

Четвер, 3 березня 2022, 09:02

За шість днів Україну покинули більше 800 тисяч біженців

черги на кордоні

Станом на 2 березня кількість біженців з України перевищила 835 тисяч людей.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

З 24 лютого, початку повномасштабного російського озброєного вторгнення, за шість днів понад 835 тисяч людей залишили Україну.

За словами президента Польщі Анджея Дуди, до країни прибули, за оцінками, близько 500 тисяч громадян України. Понад 100 тисяч українців перетнули кордони Угорщини, кількадесят тисяч вирушили до Молдови, Румунії та Словаччини.

Українці мають право на безвізовий вʼїзд до країн ЄС, тому їх пропускають через кордони безперешкодно. Місцева влада та неурядові організації допомагають знайти для них ночівлю, харчі, одяг. У ЄС звучать пропозиції про те, щоб усім українцям, які рятуються від війни, були надані права тих, хто звернувся за політичним притулком – навіть якщо формально вони не подаватимуть такого прохання.

Зазначимо, 28 лютого верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Ґранді заявив, що загальна кількість українських біженців може сягнути 4 мільйонів людей.

Додамо, Польща планує прийняти закон, який регулює доступ українців до польського ринку праці.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.