За тиждень Львівщина прийняла понад 75 тисяч переселенців

Четвер, 3 березня 2022, 11:44

На територію області прибуло понад 75 тисяч вимушених переселенців.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу.

Станом на сьогодні, 3 березня, на території Львівської області офіційно перебувають 45 тисяч вимушено переселених осіб. Ще 35 тисяч людей перебували на Львівщині декілька днів, а потім виїхали за кордон чи в інші області України.

"Якщо брати поселення, то 75 тисяч людей знайшло тимчасовий нічліг. З них 45 тисяч постійно поселених, інші 35 або перебували кілька днів, а потім переїхали закордон або інші області. Постійно перебувають близько 45 тисяч. Близько 30 тисяч вільних місць на даний момент облаштовано всіма предметами першої необхідності на Львівщині є" − повідомив Максим Козицький.

За його словами, на Львівщині є близько 30 тисяч вільних облаштованих місць для переселенців. До Львова постійно прибувають поїзди з переселенцями, наразі будь-який поїзд, який їде зі сходу України є евакуаційним і на нього не потрібні квитки. 

Максим Козицький додав, що черги на кордонах зменшуються. На цей момент на Львівщині немає жодного пункту перетину, черга на якому є більше ніж 80 автомобілів. За минулу добу майже 40 тисяч осіб перетнуло кордон, а всього з початку війни − майже 290 тисяч людей.

Нагадаємо, 24 лютого Росія розпочала повномасштабну війну проти України. Президент Володимир Зеленський оголосив про розірвання дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

В Україні ввели воєнний стан, Вооодимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Мітки: біженці, війна з Росією, воєнний стан, Львів, Львівська ОДА, Львівщина, Максим Козицький, новини львова, переселенці