Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

комунальні послуги

Понеділок, 7 березня 2022, 12:32

В Україні заборонили штрафувати за несплату комунальних послуг

комунальні послуги

Кабмін заборонив стягнення штрафів за несплату комунальних послуг в умовах воєнного стану.

Про це повідомляє Економічна правда.

Вчора, 6 березня, на своєму засіданні Кабінет міністрів України схвалив рішення щодо сплати житлово-комунальних послуг населенням в умовах воєнного стану.

Згідно із документом, в Україні заборонили нарахування та стягнення штрафів у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги в умовах воєнного стану.

"Люди не повинні нести додатковий фінансовий тягар з оплати комунальних послуг. Відтак уряд ухвалив рішення заборонити нарахування, стягнення штрафів або пені, інфляційних нарахувань, відсотків річних у разі несвоєчасної або неповної оплати за житлово-комунальні послуги" – заявив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За його словами, у разі несплати або оплати не в повному обсязі відключати комунальні послуги не будуть.

"Водночас сплата за комунальні послуги є великою підтримкою комунальних служб, які працюють у надскладних обставинах та потребують ресурсів" – додав Чернишов.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.