Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

додаток "Дія"

epravda

П'ятниця, 11 березня 2022, 12:25

У Дії з'явилося тимчасове цифрове посвідчення єДокумент

додаток "Дія"

У додатку "Дії" замість паспорта з’явився єДокумент.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своїй сторінці у Фейсбуці.

У мобільному застосунку "Дія" з'явилося нове тимчасове цифрове посвідчення єДокумент, яке під час війни можна використовувати замість паспорта.

"Запускаємо тимчасовий цифровий документ на період воєнного часу в "Дії" – єДокумент. Він міститиме паспортні дані та РНОКПП. Документ автоматично буде доступний всім користувачам "Дії". Потрібно тільки оновити застосунок.
Такий документ необхідний, адже не всі люди, які евакуювалися в більш безпечні області України, мають із собою паперові документи. А поліція та бійці ТрО на блокпостах зараз їх перевіряють у кожного" – наголосив Федоров.

За його словами, від початку повномасштабного вторгнення Росії у "Дії" відключили державні реєстри, щоб запобігти витоку даних.

"Тож е-паспорт чи водійське в "Дії" не завжди під рукою, як у мирні часи. Тому зараз необхідна альтернатива – тимчасовий цифровий документ на період воєнного часу" – додав Федоров.

Додамо, українці, чиє житло постраждало від окупантів, зможуть подати заявку на відшкодування в додатку "Дія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.