Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Львів

Понеділок, 14 березня 2022, 13:45

Польща скерувала до Львова вантаж протипожежного обладнання для порятунку культурних цінностей

Львів

До Львова скеровані вантажівки протипожежного обладнання, необхідного для порятунку культурних цінностей.

Президент польського Фонду культурної спадщини Міхал Лашковський повідомив, що до Львова скеровані декілька вантажівок протипожежного обладнання, необхідного для порятунку культурних цінностей.

«Останніми днями ми зосередилися насамперед на зборі протипожежного обладнання. Бо саме цього Львову найбільше не вистачає для охорони пам’яток. Завдяки негайному залученню муніципальних реставраторів пам’яток багатьох міст Польщі, а також управління національної спадщини Польщі зібрано чимало техніки – кілька вантажівок, повних нею, їдуть до Львова.

Це, перш за все, вогнегасники, яких нам вдалося чимало зібрати. З негорючими тканинами та протипожежними ковдрами було складніше. На щастя, нам вдалося отримати як приватні, так і державні кошти на їх закупівлю, і ми зараз реалізуємо цей план» – розповів президент польського Фонду культурної спадщини Міхал Лашковський в інтерв’ю польському виданню Ksiazki.wp.pl.

Лашковський заявив, що у Львові в напрямку допомоги збереження культурної спадщини працює Інститут «Полоніка» – установа польського Міністерства культури, створена саме для охорони культурної спадщини за кордоном.

«Досі ми інтенсивно займалися консервацією львівських пам’яток, сьогодні маємо захистити їх від загроз, про які не уявляли навіть у найгірших думках» – наголосив він.

Нагадаємо, у Львівській області розташовано 8441 історичних, 1235 архітектурних, 611 культурних пам'яток. 5 об’єктів регіону внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО: Ансамбль історичного центру Львова та чотири дерев’яні церкви (церква Святого Юра в Дрогобичі ХVІ–ХVІІ ст., церква Пресвятої Трійці в Жовкві 1720 року, Собор Пресвятої Богородиці в Маткові 1838 року, церква Зіслання Святого Духа в Потеличі 1502 року).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.