Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

аптека

Понеділок, 14 березня 2022, 15:43

В Україні дозволили надавати інсулін безплатно

аптека

Уряд на період воєнного стану скасував доплату за препарати інсуліну.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я України на своїй сторінці у Фейсбуці.

Кабінет міністрів України прийняв рішення, згідно із яким на період воєнного стану інсулін для пацієнтів надаватимуть безплатно. Зокрема, кошти за виробництво інсуліну повністю компенсують з держбюджету, тому пацієнтам не потрібно буде доплачувати за препарат. 

"Відповідно до змін, на період дії воєнного стану:

- суб’єктам господарювання за договорами про реімбурсацію здійснюється повне відшкодування вартості (реімбурсація) препаратів інсуліну з держбюджету;

- доплата з пацієнтів – не стягується, положення щодо часткового відшкодування вартості препаратів інсуліну, розрахунку суми доплати за препарати інсуліну, що сплачуються пацієнтами аптечному закладу, – не застосовуються;

- розмір реімбурсації первинної упаковки торговельної назви препарату інсуліну визначається на рівні роздрібної ціни за первинну упаковку торговельної назви препарату інсуліну для всіх категорій пацієнтів, передбачених порядком, та типів і форм випуску таких препаратів" – йдеться за повідомленням.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.