Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ООН, Асоціація рад Львівщини

Понеділок, 14 березня 2022, 15:16

Асоціація Рад Львівщини співпрацює з ООН та урядом для розселення переселенців

ООН, Асоціація рад Львівщини

Асоціація "Ради Львівщини" нині допомагає українцям, які змушені залишати свої домівки і тікати від війни. 

У цій роботі Асоціації рад Львівщини сприяють агенство ООН у справах біженців UNHCR, Міністерство у справах ветеранів України та Львівська ОВА, - повідомила пресслужба Асоціації. 

«В територіальних громадах Львівщини підготувати локації для розміщення, розташування пунктів обігріву для переселенців. На прикордонних територіях, пунктах пропуску – це будуть наметові містечка для тих, хто потребує швидкого короткострокового розселення», - пояснив виконавчий директор Асоціації Андрій Якимів.

Ще будуть модульні будинки масштабного типу з відповідною інфраструктурою для більш тривалого проживання, в яких у середньому розмістять 1000 переміщених осіб. 

«В пріоритеті поки що наметові містечка, бо багато біженців на кордонах потребують прихистку, обігріву, відпочинку та комфорту для того, щоб полегшити процес перетину кордону. Перші такі місця облаштуємо вже найближчим часом», - зазначив Якимів.

Представники Асоціації також оглядають будівлі, які можна швидко пристосувати для більш тривалого поселення людей. Міжнародні партнери готові допомогти з відповідними ремонтними роботами. Крім того партнери забезпечать необхідним обладнанням, для того щоб людям було комфортно тут залишатися на тривалий термін.

«Якщо говоримо про модульні містечка і будівлі, що будуть пристосовані, то тут ми дбаємо про людей, які, скоріш за все, залишаться у територіальних громадах Львівщини надовго. Тому розширювати житловий фонд наразі  актуально. Зараз працюємо в громадах, щоб зрозуміти потенціал і чим вони можуть бути корисними», - підсумував Якимів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.