Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

П'ятниця, 18 березня 2022, 14:10

У Львові почались проблеми з продуктами – Садовий

Андрій Садовий

Місто прийняло понад 200 тис. переселенців, і їхня кількість зростає щодня

Міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що у Львові з'являються проблеми з продуктами, оскільки місто прийняло вже понад 200 тисяч переселенців, і щодня у Львові на постійно залишаються нові переселенці.

"Кількість перевищує 200 тис. людей, з'являються проблеми з продуктами. Бо ці три тижні коштами громади, коштами людей, всі допомагають", – сказав він.

Садовий розповів, що цього тижня два вокзали Львова – Головний та Підзамче – приймають щодня 10 тисяч нових переселенців.  

«Якщо львівський вокзал приймав минулого тижня 60 тис. людей вдень, то зараз приймає 10 тис., яких приймає Головний залізничний вокзал і Підзамче, багато приїжджає своїм транспортом", – сказав він.

 У хостелах, квартирах, готелях Львова місць немає.

"У школах, театрах спортивних залах, люди перебувають в середньому 4-5 днів, лишається 20% настало, інші емігрують далі", – сказав він.

Дві тисячі дітей переселенців вже залучили до онлайн-навчання.

Місто виділило вже землю під будівництво тимчасових мобільних містечок для переселенців та сподівається на підтримку міжнародних організацій під час реалізації цього проєкту.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.