Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Етьєн де Понсен

Понеділок, 21 березня 2022, 12:56

Франція гуманітарно підтримує Україну – Етьєн де Понсен

Етьєн де Понсен

Надзвичайний  і Повноважний  Посол  Франції в Україні Етьєн де Понсен повідомив, що найближчими днями очікується черговий гуманітарний вантаж з Франції.

«Зараз очікуємо нову партію гуманітарної допомоги», - сказав посол сьогодні на брифінгу у Львові. 

Етьєн  де Понсен розповів, що вантаж доставляється через Польщу, а саме міста Люблін і Перемишль. Він не уточнив що саме входить в цей вантаж.

Посол додав, що Франція також гуманітарно допомагає Україні в питанні забезпечення сучасними машинами для рятувальників та каретами швидкої медичної допомоги.  

Етьєн де Понсен повідомив, що перед тим відвідав Дрогобич та Трускавець і вражений тим, як українці мобілізуються та об’єднуються.

Нагадаємо, посольство Франції в Україні з початку березня працює у Львові. За інформацією Етьєна  де Понсена,  із 1700 громадян Франції, які перебували в Україні на момент початку збройного конфлікту, виїхали 1400. Кількість тих, хто залишився, точно не відома. «Зараз в Україні декілька сотень або десятків громадян, складно оцінити, ми відстежуємо індивідуальні випадки, але основна частина виїхала», - запевнив посол.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.