Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Starlink

loda.gov.ua

Вівторок, 22 березня 2022, 10:11

Львівщина отримала супутникову систему Starlink

Starlink

Мінцифри передало Львівській ОВА супутникову систему Starlink, отриману від Ілона Маска.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 21 березня, Міністерство цифрової трансформації України надало Львівській обласній військовій адміністрації першу супутникову тарілку Starlink компанії SpaceX, яка була попередньо переданою американським підприємцем Ілоном Маском.

"Дякуємо Ілону Маску за доступ до супутникового інтернету, який тепер є в усіх куточках України. На Львівщині ним будуть забезпечені певні об'єкти, які є критичними для виконання функцій гуманітарного хабу України" – наголосив заступник голови з питань цифрової трансформації Львівської ОВА Олександр Кулепін.

Зазначимо, Starlink – глобальна супутникова система, яку запустила компанія SpaceX для забезпечення високошвидкісним супутниковим доступом в інтернеті у місцях, де він недоступний. Термінали Starlink виглядають як домашні супутникові телевізійні тарілки та можуть забезпечити швидкий інтернет, який забезпечується за допомогою підключення до супутників на низькій навколоземній орбіті.

Для користування, потрібно увімкнути тарілку і вона автоматично під'єднається до найближчого супутника Starlink. Потім супутник зв'язується з найближчою наземною станцією або шлюзом, що забезпечує інтернет.

За словами народного депутата Олександра Федієнка, як передає UBR.ua, Starlink для України є "комерційно нецікавим рішенням", проте під час війни, коли руйнується наземна цифрова інфраструктура, такі точкові рішення по всій Україні дадуть змогу населенню не бути відрізаними від інформації.

"Ми не можемо говорити, що це повноцінний замінник того інтернету, до якого звикли наші громадяни – швидкість, якість. Але коли відбувається блокада міста, звичайно, таке рішення – це єдине рішення не залишитись без комунікації" – наголосив Федієнко.

Наразі Starlink активно використовується в Україні для управління безпілотниками.

Як вказано на сайті компанії, система Starlink у США коштує 500 доларів, а щомісячна абонентська плата становить 99 доларів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.