Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

П'ятниця, 25 березня 2022, 13:28

Місцеві бюджети Львівщини недоотримають понад 20% доходів через війну

Львів

У кращому випадку за рік до всіх місцевих бюджетів області може не поступити 4-5 мільярдів гривень.

Про це сьогодні, 25 березня, на брифінгу повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків.

Станом на сьогодні в області є 81 місцевий бюджет й за березень цього року у кожному із них погіршиться ситуація із надходженням податків.

"На початку року оптимістичною виглядала перспектива, що ці бюджети будуть виконані. Про це свідчить той факт, що за два місяці цього року загальний фонд місцевих бюджетів Львівщини був перевиконаний майже на 300 мільйонів гривень, а обласний бюджет – на 80 мільйонів гривень. Динаміка надходження податків та зборів перевищувала 20%. Натомість у березні вже прогнозується невиконання" – наголосив Олег Демків.

За його словами, через внесення змін до податкового законодавства, зокрема, через скасування податку на прибуток, обласний бюджет Львівщини не доотримає орієнтовно 400 мільйонів гривень: загалом було передбачено не менше 500 мільйонів гривень цих надходжень, а станом на зараз до бюджету поступило орієнтовно 100 мільйонів гривень цього податку.

"За перший квартал цього року ми будемо мати в цілому по місцевих бюджетах перевиконання, якщо брати суто березень – це мінуси. До всіх місцевих бюджетів в області за рік може не поступити 4-5 мільярдів гривень із 23 мільярдів гривень, які запланували при затвердженні місцевих бюджетів. Це майже 20%. І в обласний бюджет прогнозується недовиконання у 700-800 мільярдів гривень. Але це ще оптимістичний прогноз" – додав Демків.

Нагадаємо, у грудні 2021 року депутати запланували у бюджеті Львівщини на 2022 рік доходи у 6,2 мільярда гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.