Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

автобуси з Польщі

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 25 березня 2022, 15:48

Польські міста передали Львову нові автобуси та гуманітарну допомогу

автобуси з Польщі

Львів отримав від польських міст 20 великих низькопідлогових автобусів та гуманітарну допомогу.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Впродовж цього тижня польські міста передали для Львова 20 великих низькопідлогових автобусів та гуманітарну допомогу. Крім цього, до кінця місяця місто очікує отримати ще 6 автобусів.

"Напередодні Львів отримав 7 автобусів з Польщі. Це 2 автобуси Scania від Яворно, 5 автобусів Solaris від Кракова. А вчора отримали 13 автобусів з міст Катовіце, Сосновєц, Тихув і Свєркланєц. Це великі низькопідлогові автобуси 2009-2010 років випуску. Усі автобуси приїхали з гуманітарною допомогою від цих міст. Зараз наші фахівці оглядають технічний стан автобусів і будемо визначати, куди залучити. Однозначно, що ці автобуси будуть курсувати як на маршрутах по місту, так і для перевезення вимушено переміщених осіб до кордону з Польщею" – наголосив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міськради Олег Забарило.

Завтра, 26 березня, Львів має ще отримати по 2 автобуси від польських міст Гданськ та Гдиня, 28 березня – 1 автобус з міста Плок, 31 березня – 1 автобус з міста Бялосток.

За словами начальника управління транспорту Львівської міськради Ореста Олеськіва, велика кількість автобусів, які курсували на маршрутах у Львові, були зняті з рейсів і залучені для потреб ЗСУ, та для перевезення переселенців до кордону з Польщею.

"З першого дня воєнного вторгнення Росії частина автобусів кожного підприємства-перевізника була вилучена для потреб ЗСУ. Зокрема, щоденно залучалося близько 30 автобусів від АТП-1. А з часу прибуття до Львова великої кількості внутрішньо переміщених осіб до Львова АТП-1 залучає автобуси для перевезення наших громадян до кордону з Польщею. Для цих потреб на початку виділялося близько 50 автобусів, зараз залучають 20-30 автобусів. За цей час виконано 1373 рейси та перевезено приблизно 110 тисяч осіб" – пояснив Орест Олеськів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.