Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лісове господарство Львівщини

Фб Рава-Руського лісгоспу

Середа, 30 березня 2022, 13:46

На Львівщині через підпали згоріло майже 10 гектарів лісу

лісове господарство Львівщини

У Рава-Руському лісгоспі через підпали згоріло майже 10 гектарів лісових культур.

Про це повідомляє Державне підприємство "Рава-Руське лісове господарство" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Впродовж 26-27 березня у результаті трьох умисних підпалів у лісових масивах Рава-Руського лісгоспу згоріло 9,7 га лісових культур. Підпали були виявлені одночасно в трьох локаціях – квартал 19, 20 і 29.

При максимальному пориві вітру та посушливій погоді пожежа поширювалась дуже швидко.

Пожежу загасили за допомогою 60 працівників державної лісової охорони та понад 100 небайдужих мешканців навколишніх сіл.

 

"Як можна назвати українців, які допомагають ворогові? Як можна свідомо, одним помахом руки спалити десятки років праці лісівників? Чим завинили молоді насадження дерев? Як провинилися тварини, для яких спалені деревця були будинком. А тепер ні дерев, ні травин, лише чорний попіл. Навіщо нам Вороги із за кордону, коли ми маємо таких українців?" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, від початку року у львівській громаді зафіксували уже 10 великих пожеж в екосистемах, площа горіння яких становила від 200 до 500 кв.м.

Додамо, надзвичайники закликають мешканців області не спалювати суху траву, в умовах воєнного стану постійні виїзди рятувальників на ліквідації пожеж сухостою – це не лише зайві витрати ресурсів, а й злочин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.