Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

УПЦ (МП)

Середа, 30 березня 2022, 12:50

Свобода хоче заборонити Московський патріархат у Верховній Раді

УПЦ (МП)

Верховна Рада України розгляне законопроєкт про повну заборону УПЦ (МП) в Україні.

На сайті Верховної Ради ще 22 березня народні депутати зареєстрували законопроєкт №7204 "Про заборону Московського патріархату на території України".

Ініціатором законопроєкту є народна депутатка Оксана Савчук (ВО Свобода).

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, він пропонує заборонити діяльність Московського патріархату в Україні – Російської православної церкви та релігійних організацій, які є частиною Російської православної церкви, в тому числі Української православної церкви.

"Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Свято-Успенська Почаївська лавра, Свято-Успенська Святогірська Лавра та інші архітектурні пам'ятки державного значення, що перебувають у власності або користуванні Московського патріархату, переходять у власність держави, а угоди (рішення) про користування скасовуються" – йдеться у документі.

Також всю без винятку церковну власність заборонених церков впродовж 48 годин з дня набрання чинності цим законом планують інвентаризувати та націоналізувати.

"Релігійні громади, монастирі і духовні навчальні заклади московського патріархату можуть змінити свою підлеглість впродовж 14 днів з дня набрання чинності цим законом відповідно до Закону України "Про свободу совісті та релігійні організації" – йдеться у проєкті закону.

Нагадаємо, храми та монастирі львівської єпархії УПЦ МП відмовилися поминати патріарха Кирила за богослужіннями, планують вийти з РПЦ й проголосити автокефалію.

Ще 2 березня діяльність УПЦ МП заборонили у Городку, а міськрада Трускавця 7 березня дала тиждень двом парафіям УПЦ МП на перереєстрацію в ПЦУ.

Також у Дрогобичі офіційно заборонили діяльність УПЦ московського патріархату, а Червоноградська УПЦ МП приєдналася до Православної Церкви України

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.