Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Четвер, 31 березня 2022, 09:59

Кількість переселенців на Львівщині зросла з 260 до 500 тисяч – Козицький

переселенці

Максим Козицький заявив про 500 тисяч переселенців, які знаходяться на Львівщині.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Як заявив вчора, 30 березня, голова Львівської ОВА Максим Козицький під час зустрічі з главою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом, станом на зараз на території Львівської області перебуває близько 500 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

За його словами, в офіційних пунктах прийняття переселенців розселили понад 260 тисяч осіб, однак є і ті, хто самостійно знайшов собі прихисток у приватному секторі.

Козицький наголосив, що Львівщина зараз є одним з регіонів, куди найчастіше переїжджають українці з інших областей, які постраждали від бойових дій. Окрім того, тут є великий гуманітарний хаб, звідки допомога прямує в інші області.

Зазначимо, це вчора Козицький повідомляв, що на Львівщині зареєстрували 262 тисячі переселенців. А за даними Укрзалізниці, станом на 28 березня, з початку російського вторгнення швидкісними поїздами з областей, де тривають бойові дії, до Львова евакуювали 158 тисяч переселенців, які або оселилися на території Львівщини або виїхали до країн Євросоюзу.

Натомість 9 березня міський голова Львова Андрій Садовий порахував, що за два тижні війни Львів прийняв майже 200 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.