Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

театр ім. М. Заньковецької

Четвер, 31 березня 2022, 16:31

На Львівщині запрацюють театри, музеї та заповідники

театр ім. М. Заньковецької

З квітня заклади культури області розпочинають роботу у новому форматі.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

З 1 квітня на території Львівської області  розширять формат роботи театрально-концертні установи, музеї та заповідники. Зокрема, відновлюють роботу Львівська національна опера, Львівський національний театр ім. М. Заньковецької, Львівська національна філармонія ім. М. Скорика, Львівський театр ляльок, Театр ім. Ю. Дрогобича.

Продовжують приймати відвідувачів і державні історико-культурні заповідники "Тустань" та "Нагуєвичі", а також Музей народної архітектури та побуту у Львові ім. К. Шептицького.

Крім цього, з 26 березня відновили прийняття відвідувачів і відділи Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Возницького музеї-заповідники "Підгорецький замок", "Жовківський замок", "П'ятничанська вежа".

Львівський музей історії релігії продовжує організовувати тематичні екскурсії про релігійне життя Львова, екскурсії підземеллями музею та розважально-пізнавальні квести для дітей вимушено переселених осіб.

У департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської ОВА зазначили, що ті заклади культури, де тимчасово проживають переселенці, також частково відновлюють роботу. Наприклад, у Львівському театрі ляльок та у Театрі ім. Ю. Дрогобича окремі кімнати виділили для внутрішньо переміщених осіб, а в інших приміщеннях ставлять вистави.

Зазначимо, у Мінкультури заявляли, що 1 квітня в Україні поступово розпочнуть роботу заклади культури та мистецтв. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.