Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

П'ятниця, 1 квітня 2022, 17:00

В Україні прийняли закон про націоналізацію майна колаборантів

Львівщина

Верховна Рада схвалила закон про вилучення на користь держави майна росіян та колаборантів.

Про це повідомляє Економічна правда.

Сьогодні, 1 квітня, Верховна Рада схвалила законопроєкт №7169, що визначає порядок націоналізації майна, яке належить громадянам Росії та українцям, які публічно заперечують війну, розв'язану Росією в Україні.

"За" проголосували 305 народних депутатів.

Згідно із законопроєктом, раніше ухвалений закон про примусове вилучення в Україні об’єктів права власності РФ та її резидентів" поширюється

- фізичних осіб – громадян РФ;

- осіб, які не є громадянами Російської Федерації, але мають тісний зв'язок з агресором (мають місце проживання або займаються основною діяльністю);

- юридичні особи (їхні філії, представництва), що працюють в Україні, але бенефіціаром яких є РФ;

- юрособи в Україні, у яких РФ володіє прямо чи опосередковано часткою в капіталі чи є засновником/бенефіціаром.

Крім того, під дію закону можуть потрапити фізичні чи юридичні особи незалежно від громадянства та місця проживання, які публічно заперечують чи підтримують здійснення збройної агресії Російської Федерації проти України.

Націоналізувати також можна майно компаній та громадян, які підтримують встановлення та утвердження тимчасової окупації частини території України, та які не зупинили чи не припинили здійснення своєї економічної діяльності на території Росії в період дії воєнного стану в Україні.

Все націоналізоване майно спрямують в рахунок "майбутньої репарації на користь України, яка зазнала агресії з боку Російської Федерації".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.