Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

лісонасадження вздовж залізниці

Понеділок, 4 квітня 2022, 15:21

ЛОВА просить ОТГ Львівщини запобігти вирубці дерев біля залізничних колій місцевою теробороною

лісонасадження вздовж залізниці

Львівська ОВА звернулася до громад області з проханням зберегти від вирубки захисні лісонасадження вздовж залізничних колій.

Про це йдеться у зверненні департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА, опублікованих на сайті Великолюбінської громади 4 квітня цього року.

У департаменті екології та природних ресурсів Львівської ОВА звернулися до територіальних громад Львівщини та Державної екологічної інспекції у Львівській області з проханням зберегти від вирубки захисні лісонасадження вздовж залізничних колій.

Як йдеться у документі, місцеві підрозділи територіальної оборони, які не належать до територіальної оборони ЗСУ, але потребують ділової деревини для будівництва блокпостів, самовільно вирубують дерева в захисних лісонасадженнях Львівської залізниці без будь-якого погодження з АТ "Укрзалізниця".

"Ці діяння згідно статті 246 ККУ є незаконними порубками та становлять пряму загрозу перевізному процесу внаслідок можливого падіння дерев на колію, повітряні лінії ЛЕП, ЛЗ тощо. Також є підстави для подання прокуратурою позовів щодо відшкодування шкоди, завданої лісу внаслідок незаконних рубок (штраф за одне незаконне зрубане дерево, в середньому складає 5 тис. грн).

Захисні лісонасадження, які ростуть у смузі відведення залізниць уздовж залізничних колій виконують різноманітні функції (частина складного колійного господарства залізниць та інженерних споруд; захист від ерозії ґрунтів, від наслідків можливих аварій, зменшують шумове навантаження, вбирають шкідливі гази, пил тощо) та створювалися за спеціальними схемами посадки для їх виконання" – йдеться у повідомленні.

У департаменті екології Львівської ОВА наголосили, що лісонасадження, розташовані у смугах відведення залізниць, належать до категорії захисних лісів, тому для вирубки потрібно лісорубний квиток, який видається Укрзалізницею.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.