Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

надання домедичної допомоги

Четвер, 7 квітня 2022, 12:46

Львівських вчителів навчають надавати домедичну допомогу

надання домедичної допомоги

У ліцеї "Гроно" провели навчання з надання домедичної допомоги.

"Наші вчителі, які пройшли навчання, дуже задоволені, вони отримали справді корисні навички. Інструктаж проводили спеціалісти з медицини катастроф. Окрім макета для серцево-легеневої реанімації було багато іншого обладнання та муляжів, озвучили розлогий теоретичний матеріал" – розповіла директорка ліцею "Гроно", депутатка Львівської міської ради Наталія Сомик.

За словами завідувачки навчально-тренувального відділу Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Людмили Гери, такі навчання проводять постійно у різних комунальних закладах Львова.

"Навчали основ базової підтримки життя. Це перевірка ознак життя, визначення, чи у свідомості потерпіла людина, безпечне положення, серцево-легенева реанімація. Також навчали, як надавати домедичну допомогу людині, яка вдавилася, допомога у випадку критичної кровотечі, травмах, опіках. Це саме домедична допомога, навички якої потрібні усім, її надають потерпілим до прибуття професійних медиків" – пояснила Людмила Гера.

Окрім вчителів у навчаннях можуть взяти участь усі охочі львів'яни.

"Навчання з надання першої домедичної допомоги особливо актуальне в час війни. Зараз кожен має вміти рятувати життя або хоча б розуміти, які дії вчиняти в екстрених випадках" – наголосила депутатка Львівської міської ради від Європейської Солідарності Уляна Пак, яка також пройшла навчання з домедичної допомоги.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.