Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сестри Музичук

ldufk.edu.ua

Четвер, 7 квітня 2022, 17:23

Сестри Музичук не підтримали санкції для російських шахістів

сестри Музичук

Львівська обласна шахова федерація припиняє співпрацю з сестрами Музичук через їхню відмову підписати листа до президента ФШУ щодо санкцій для російських шахістів.

Про це повідомляє Львівська обласна шахова федерація на своїй сторінці у Фейсбуці.

У понеділок, 4 квітня, Львівська обласна шахова федерація прийняла рішення припинили співпрацю з гросмейстерками Анною й Марією Музичук та розпочинає процедуру їх виключення з Президії та членства у федерації.

Як пояснили у ЛОШФ, сестри Музичук не підтримали відкритий лист Львівської шахової федерації до президента Федерації шахів України Віктора Капустіна з вимогою виключення російської та білоруської шахових федерацій з ФІДЕ.

"Члени Президії, відомі гросмейстерки Музичук Анна та Музичук Марія не підписали та не підтримали цього листа. У зв'язку з цим та згідно з рішенням Президії від 4 квітня 2022 року ЛОШФ припиняє співпрацю з шахістками та розпочинає процедуру їх виключення з Президії та членства у федерації" – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, ЛОШФ вимагали від президента Федерації шахів України звернутися у відповідні установи з низкою вимог щодо:

- негайного розгляду питання про виключення російської шахової федерації та білоруської шахової федерації з ФІДЕ;

- повної заборони на участь усіх без винятку російських та білоруських шахістів у всіх турнірах, що проводяться за підтримки та організації ФІДЕ;

- заборони усім російським і білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що проводяться під егідою ФІДЕ, і негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у Раді та комісіях ФІДЕ:

- негайної та беззастережної відставки А. Дворковича з посади президента ФІДЕ, як пособника та давнього поплічника кривавого диктатора путіна.

Нагадаємо, що у лютому цього року чемпіонці світу з шахів Марії Музичук та бронзовій призерці чемпіонату світу Анна Музичук призначили президентські стипендії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.