Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Золочів

П'ятниця, 8 квітня 2022, 11:27

У Львівській ОВА назвали аутсайдерів із виконання бюджетів за три місяці цього року

Золочів

Загалом перевиконання всіх місцевих бюджетів Львівщини за перший квартал становить 5,6%, найгірша ситуація у Золочівському районі.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

За результатами першого кварталу цього року зведений показник перевиконання всіх 81 місцевих бюджетів Львівщини (73 бюджети територіальних громад, 7 районних та обласний бюджет) складає 5,6%. 

Як пояснив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко, наразі фінансова ситуація в області стабільна – у 90% територіальних громад області розробили та затвердили реалістичні фінансові плани. Окрім того, на Львівщині фіксують позитивні показники надходження ПДФО та єдиного податку.

"З 81 бюджетів області за перший квартал цього року лише 12 виконали не на 100%. Зокрема, потужні показники у двох районних бюджетах: Яворівський – 443%, Червоноградський – 268%.

Серед бюджетів територіальних громад слід відзначити Поморянську ОТГ – 192%, Підберізцівську – 187%, Меденицьку – 184%, Тростянецьку – 162%, Добромильську – 150%" – наголосив Собко.

Натомість у Золочівському районі виконання бюджету за перший квартал складає лише 68%, а серед територіальних громад: Лопатинська – 68,5%; Заболотцівська – 70,2%; Белзька – 72,2%; Червоноградська – 80,8%.

"Якщо говорити про обласний бюджет, то перевиконання за перший квартал цього року складає 9%. В загальній сумі це становить 77 мільйонів гривень. Проте ми розуміємо, що через зміни до податкового та бюджетного кодексів, враховуючи війну в країні, якщо на кінець другого кварталу ми вийдемо на 90-95% виконання планових показників – це буде шалений успіх. Але все залежить від того, як працюватиме економіка держави та Львівщини" – додав Іван Собко.

Нагадаємо, як заявляв ще 25 березня директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків, цьогоріч у кращому випадку за рік до всіх місцевих бюджетів області може не поступити 4-5 мільярдів гривень, що становить понад 20% доходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.