Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська обласна рада

Вівторок, 12 квітня 2022, 09:58

Львівська обласна рада працює над Стратегією адаптації економіки області до воєнних умов

Львівська обласна рада

Львівська обласна рада розпочала роботу над Стратегію адаптації базових галузей економіки Львівщини до умов воєнного стану та соціально-економічного розвитку області у післявоєнний період.

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

«Експерти разом з депутатськими комісіями почали досліджувати міжнародний досвід заради того, щоб виробити рекомендації щодо першочергових і довготривалих кроків задля переформатування економіки Львівщини», - написала вона у соціальних мережах.

Гримак обґрунтувала потребу нової Стратегії розвитку змінами, які відбулись в житті області після початку війни.

«Ця Стратегія потрібна саме тому, що ми усвідомлюємо зміни та умови, у яких нині живуть мешканці нашої області та вимушено переселені українці. Вона дозволить системно підійти до перебудови роботи наших комунальних закладів, а також наших установ насамперед у сфері освіти, медицини та соціального захисту», - наголосила Гримак.

Голова обласної ради вважає, що нова Стратегія дозволить забезпечити стабільні надходження до бюджету та допоможе скерувати кошти на зміцнення обороноздатності держави, реалізовувати інфраструктурні проєкти, а також дозволить вибудувати ефективну взаємодію області та громад з міжнародними донорськими організаціями.

Нагадаємо, Стратегія соціально-економічного року Львівської області  була ухвалена в грудні 2019 року, а план її виконання був розрахований на період 2021-2027 рр.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.