Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Софія Федина

Вівторок, 12 квітня 2022, 15:20

Софія Федина хоче заборонити російську музику в українському етері

Софія Федина

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який забороняє російську музику на українському телебаченні та радіо до завершення війни.

Вчора, 11 квітня, на сайті Верховної Ради зареєстрували законопроєкт №7273, який передбачає заборону відтворення музики російського походження до завершення війни з РФ.

Зокрема, законопроєктом "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки пісень державною мовою в музичних радіопрограмах і радіопередачах та заборони відтворення музичної продукції походження держави-агресора" пропонується доповнити ЗУ "Про телебачення і радіомовлення" новою статтею, що передбачає заборону відтворення музики російського походження.

Крім цього, нардепи хочуть запровадити квоту 50% музичних творів українською мовою для радіостанцій та музичних телеканалів. 

"На період до звільнення всіх окупованих українських територій та
припинення агресії з боку РФ заборонити на території України відтворення аудіовізуальних творів у виконанні громадян і резидентів держави-агресора на радіо, телебаченні, в розважальних закладах, громадському транспорті (у комунальних та приватних перевізників), в закладах освіти, закладах культури та відпочинку, готельного та ресторанного бізнесу, кінотеатрах, громадському просторі тощо" – йдеться у тексті законопроєкту.

У пояснювальній записці вказано, що події останніх років вказують на зв'язок між обсягом використання української мови в публічному просторі та рівнем сепаратистських настроїв населення, сприйняття ним інформаційних атак і маніпуляцій з боку Росії.

"Ми вже переконались остаточно, що російські фільми та музика несуть отруйні програми поведінки, отруєні цінності та садистські меседжі. По-іншому не можна пояснити поведінку недолюдків-окупантів, які виросли під впливом цієї культури та влаштували звірські розстріли мирних громадян та мародерства в наших містах.

У зв’язку з цим вважаємо, що необхідно назавжди припинити трансляцію російських серіалів та фільмів. Крім того, вилучити зі свого ефіру музику російського походження" – йдеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Нагадаємо, на початку квітня У Міністерстві культури закликали припинити усі культурні діалоги з росіянами до моменту виведення військ окупанта за території України. 

Також з липня 2021 року в Україні почали діяти норми закону про мову, згідно з якими всі концерти, шоу-програми, фільми та екскурсії мають проводитися українською мовою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.