Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

livetoday.com.ua

Понеділок, 4 лютого 2013, 11:13

Екологічна комісія Львівської облради відхилила проект формування фонду охорони довкілля

Постійна комісія з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львіської облради відмовилася погоджувати проект Порядку формування та використання коштів обласного цільового фонду охорони навколишнього природного середовища, оскільки той не відповідає чинному законодавству. 

Це рішення комісія ухвалила на своєму засіданні у п'ятницю, 1 лютого, інформує прес-служба Львівської обласної ради. 

Під час засідання комісії проект використання коштів обласного фонду охорони довкілля був представлений у зверненні директора департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості Львівської обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля.

Комісія відмовилася погоджувати проект та повернула його до Львівської ОДА на доопрацювання, оскільки він не відповідає чинному законодавству, зокрема Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища".

"Закон України "Про охорону навколишнього природного середовища" (ст. 47) чітко визначає, що розподіл коштів місцевого фонду охорони навколишнього природного середовища здійснюється місцевою радою, і положення про цей фонд теж затверджується радою. Натомість нам пропонується затвердити положення, яким рада буде позбавлена такого права. Це пряме порушення закону. Таке положення не може бути прийняте", – зазначив Микола Кадикало.

Також комісія прийняла рішення на наступному засіданні розглянути проект Плану природоохоронних заходів, що фінансуються з обласного цільового фонду ОНПС у складі обласного бюджету на 2013 рік та перелік поданих замовниками заходів.

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.