Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Вічний вогонь у Дрогобичі

drohobych-rada.gov.ua

Середа, 20 квітня 2022, 15:58

У Дрогобичі розпочали процес демонтажу Меморіалу слави

Вічний вогонь у Дрогобичі

У місті стартували підготовчі роботи з демонтажу Меморіалу слави на перехресті вулиць Самбірської та Івана Франка.

Про це повідомила персслужюа Дрогобицької міської ради. 

Сьогодні, 20 квітня, комунальні служби Дрогобича розпочали підготовчі роботи з демонтажу комуністичної символіки Меморіалу слави на перехресті вулиць Самбірської та Івана Франка, більш відомого як "Вічний Вогонь".

Як наголосили у міськраді, юридична підготовка процедури демонтажу "Вічного вогню" тривала з літа минулого року. Тоді у Дрогобичі провели громадські консультації та зібрали пропозиції від мешканців та громадських організацій міста.

У місті створили організаційний комітет з питання демонтажу Меморіалу слави "Кладовище радянських воїнів" ("Вічний вогонь"), який окрім всього розглядав пропозиції майбутнього облаштування даної території.

На місті "Вічного вогню" у мерії планують облаштувати пам’ятний сквер.

Зазначимо, Меморіал пам’яті жертв німецько-радянської війни "Кладовище радянських воїнів" був побудований у Дрогобичі в 1974 році. За свідченнями дрогобичан, в цьому місці ховали співробітників підрозділів НКВС-МВС та НКДБ-МДБ-КДБ, які загинули в післявоєнний період в боях з борцями за незалежну Україну. 

Нагадаємо, у Стрию також розпочали ліквідацію решток пам’яток тоталітарного режиму, які залишились на території громади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.