Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

земельна ділянка

Середа, 27 квітня 2022, 16:33

На Львівщині обрали майже 100 земельних ділянок під будівництво житла для переселенців

земельна ділянка

У області визначили 95 ділянок для будівництва нового житла для вимушених переселенців.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Станом на сьогодні на території Львівської області у Львівській ОВА обрали 95 земельних ділянок, де планують збудувати житло для переселенців.

"Маємо 95 таких ділянок на Львівщині. У пріоритеті ті ділянки, де є електропостачання, водопостачання, водовідведення, газопостачання, дороги та містобудівна документація. Очікуємо на затвердження державної програми щодо будівництва житла для ВПО" – наголосив Максим Козицький.

За його словами, також уряд України працює над процесом викупу квартир в забудовників. Зокрема, у Львівській області обрали 1221 таких квартир

Крім цього, в області уже сформували перелік гуртожитків, санаторіїв, інтернатів та інших закладів соціальної сфери, де потрібні невеликі капіталовкладення, щоб люди могли проживати тривалий час.

"На Львівщині нарахували 156 об’єктів незавершеного будівництва (гуртожитки, санаторії, коледжі), в яких можна розміщувати переселенців. Для завершення будівництва таких об’єктів необхідно 1,8 мільярда гривень. Завдяки цьому ми зможемо поселити на довготривале проживання майже 15 тисяч людей" – зазначив Козицький.

Нагадаємо, станом на 26 квітня всього в області прийняли та розселили 330 тисяч переселенців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.