Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

демонтаж стели у Бориславі

Фб Бориславської міськради

П'ятниця, 29 квітня 2022, 15:44

У Бориславі демонтували стелу, встановлену радянською владою

демонтаж стели у Бориславі

На вул. Весняній демонтували обеліск зі стелою, встановлений в 1969 році на честь "визволення Борислава від німецько-фашистських загарбників".

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 29 квітня на вул. Весняній у Бориславі демонтували колишній пам’ятник (обеліск зі стелою, встановлений в 1969 році на честь "визволення Борислава від німецько-фашистських загарбників".

Станом на зараз пам'ятник вже був частково зруйнованим, залишився лише обеліск, який сьогодні й демонтували.

"Рішення про його демонтаж було прийнято ще до війни, 23 грудня 2021 року, на сесії Бориславської міської ради. І сьогодні остаточно символ так званих "визволителів" було знищено" – наголосили у Бориславській міськраді.

Також у місті планують демонтувати радянський пам’ятний знак на вул. Данила Галицького.

"Активно вивчаємо це питання. Оскільки там у свій час відбувалось захоронення людей, ми мусимо провести всі процедури в правильний спосіб – після консультацій із фахівцями та духовенством. Ми не маємо права бути подібними до цих орків, до цих вандалів, до цих безбожників. Все буде зроблено з честю" – пояснив міський голова Борислава Ігор Яворський.

Нагадаємо, з початку квітня у Стрию розпочали ліквідацію решток пам’яток тоталітарного режиму, які залишились на території громади.

Натомість у Дрогобичі шести вулицям міста, які носили імена російських діячів, присвоїли імена захисників України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.