Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газопостачання

Вівторок, 3 травня 2022, 13:32

Нафтогаз відтермінував перехід на європейську систему обліку газу

газопостачання

На період дії воєнного стану система обліку газу залишиться в кубометрах.

Про це повідомляє "Нафтогаз України".

Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" відтерміновує введення кіловат-години у платіжках замість кубометрів на час дії воєнного стану в Україні.

"На цей час облік та комерційні розрахунки в господарських відносинах під час приймання-передачі до/з газотранспортної або газорозподільної системи, купівлі-продажу, постачання, споживання природного газу та надання послуг з транспортування здійснюватимуться за обсягом природного газу в одиницях об’єму (тис. м куб.)" – йдеться у повідомленні.

Ззначимо, опалювальний сезон 2021-2022 років мав бути останнім, коли українські домогосподарства сплачували за газ за метричними показниками.

Ще у листопаді 2021 року Верховна Рада України ухвалила закон, який регламентує перехід на європейську систему обліку споживання газу згідно з якою планувалося автоматично враховувати якість газу, а клієнт повинен був платити за енергію від газу, а не обсяг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.