Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

електропідстанція

Середа, 4 травня 2022, 10:52

Понад 250 мешканців Львівщини залишилися без світла через ракетні удари по Львову

електропідстанція

Вчора російські ракети знищили електропідстанції Львівської залізниці у Львові, що призвело до знеструмлення двох районів міста та 17 населених пунктів.

Про це сьогодні, 4 травня, на брифінгу повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Вчора, близько 20:00 год. вечора, по Львову завдали ракетних ударів  з стратегічних бомбардувальників на території РФ, зі сторони Каспійського моря.

На території Львівської області протиповітряна оборона засікла 6 ракет, дві з них збили, а три влучили у електричні підстанції Львівської залізниці. Ще одна ракета пролетіла Львівщину та влучила у залізничну інфраструктуру на Закарпатті.

"Це був цілеспрямований удар по ланцюжках постачання, у тому числі й гуманітарної допомоги, з заходу на схід. На даний момент двоє людей постраждали.

Удари були критичними для тяглових підстанцій залізниці. На даний момент є затримка з рухом потягів" – наголосив Козицький.

За його словами, вчора ввечері без світла залишилися понад 85 тисяч домогосподарств або 250 тисяч людей – знеструмило більше 12 населених пунктів повністю та 5 частково. Станом на сьогодні на ранок без світла продовжують залишатися 630 домогосподарств або близько 2 тисячі людей.

Працівники Львівської залізниці та "Львівобленерго" продовжують працювати над ліквідацією наслідків та відновленням електропостачання.

Нагадаємо, вчора 3 травня, російські ракети вчетверте атакували об'єкти у Львові, двоє людей постраждали, а Шевченківський та Залізничний райони Львова знеструмило.

Загалом вчора окупанти випусти понад 20 ракет по шести залізничних станціях в центрі та на заході України. Станом на 08:30 год затримуються 33 пасажирських поїзди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.