Польська залізниця подовжила безплатний проїзд для українських біженців

Середа, 4 травня 2022, 12:24

Польський перевізник до кінця травня подовжив безплатний проїзд для українських біженців.

Про це повідомляє видання URM.

Польський перевізник PKP Intercity подовжив безплатний проїзд для українських біженців. Зокрема, з 1 до 31 травня 2022 року громадяни України зможуть безкоштовно користуватися поїздами цієї компанії на території Польщі.

На безкоштовний проїзд мають право українці, які перетнули кордон з Польщею, починаючи з 24 лютого й належать до таких груп:

- діти та підлітки до 18 років;

- жінки (незалежно від віку);

- чоловіки старше 60 років;

- чоловіки 18-60 років, які є інвалідами або особами з обмеженою рухливістю.

Для отримання безплатного квитка потрібно надати закордонний паспорт зі штампом перетину кордону з датою не раніше 24 лютого 2022 року або будь-який інший документ, що посвідчує особу.

У випадку відсутності закордонного паспорта треба надати підтвердження про отримання PESEL з поміткою UKR, або пред’явити іменний квиток на потяг з України до Польщі.

Біженці які не мають закордонного паспорта або печатки в ньому і не встигли оформити номер PESEL, можуть отримати "довідку з печаткою" від воєводи яка інформує кондуктора про перетин кордону.

Нагадаємо, раніше польські прикордонники спростили формальності при перетині українсько-польського кордону до мінімуму. Також у Польщі біженцям з України дозволили працювати та навчатись.

Мітки: новини львова, польська залізниця, Польща