Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Борислав

Середа, 4 травня 2022, 12:01

У Бориславі фіксують зменшення кількості надходжень гуманітарної допомоги

Борислав

Кількість надходжень гуманітарної допомоги до міста зменшується, а російськомовні переселенці поводять себе некоректно.  

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 3 травня, міський голова Борислава Ігор Яворський заявив, що клькість гуманітарної допомоги, яка надходить до міста, зменшується.

"На жаль, кількість гуманітарних вантажів, які ми отримуємо, постійно зменшується. Тому що наші донори виснажуються, і ми зараз постійно працюємо над пошуком нових донорів, для того, щоб ці об'єми гуманітарних вантажів не зменшувались" – заявив Яворський.

Також він повідомив, що через некоректне поводження російськомовних переселенців, рекомендує працівникам нашої сфери обслуговування міста не обслуговувати людей, які спілкуються російською мовою.

"Також хочу зауважити, що у нас зменшилась динаміка прибування внутрішньопереміщених осіб. Їх кількість в межах 5450 тримається. Хочу зауважити, що окремі з них поводиться зовсім некоректно. І питання, яке виникає, стосується в тому числі і мови.

Я буду рекомендувати працівникам нашої сфери обслуговування, які надають ті чи інші послуги, проводять реєстрацію, видають гуманітарні вантажі, не обслуговувати внутрішньопереміщених осіб, які спілкуються мовою окупанта. Тому що люди, які народилися, виросли та проживають в рідній країні повинні знати свою рідну мову" – додав Ігор Яворський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.