Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Уляна Пак

Фб Уляни Пак

П'ятниця, 6 травня 2022, 16:19

Садовий перевищив свої повноваження під час призначення в.о. секретаря міськради – Уляна Пак

Уляна Пак

Депутатка Уляна Пак вважає, що Андрій Садовий перевищив свої повноваження під час призначення виконуючого обов'язки секретаря Львівської міськради.

Голова комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міської ради, депутатка Уляна Пак вважає, що міський голова Львова Андрій Садовий перевищив свої повноваження під час розпорядження про призначення виконуючого обов'язки секретаря Львівської міської ради.

"На моє переконання, як голови комісії та юриста, міський голова має узгодити своє розпорядження зі закону. Розумію, що його розпорядження необхідне для того, щоб розв'язувати поточні організаційні моменти функціонування секретаріату Львівської міськради. Але разом з тим я переконана, що можна було знайти й інші механізми, наприклад, визначити відповідальних за виконання конкретних обов'язків, а не призначати виконуючого обов'язки секретаря ради. Тому що у такому випадку виконуючий обов'язки мав би виконувати всі повноваження секретаря ради. Але це неможливо. Наприклад, виконуючий обов'язки не може вести пленарні засідання чи підписувати порядки денні пленарного засідання ради. Особа, яка не є депутатом Львівської міської ради, не може цього робити", – пояснила вона.

Уляна Пак наголосила на тому, що згідно зі законом секретарем міської ради може бути виключно депутат, право обрання секретаря міськради – це компетенція ради як колегіального органу. Міський голова має право висунути кандидатуру на цю посаду. До того ж обрання секретаря ради відбувається таємним голосуванням.

"Секретарем міської ради має бути людина, за яку проголосували мешканці міста, тобто депутат ради, якого депутати обрали таємним голосуванням", – сказала вона.

Депутатка також вважає, що у ситуації, коли чинного секретаря Львівської міської ради Маркіян Лопачак призвали на військову службу, неправильно призначати на його посаду іншу людину.

Уляна Пак переконана у тому, що порушення закону є недопустимим.

"Вважаю, що в час, коли весь світ бореться за демократичні цінності та допомагає нам, не можна приймати незаконні рішення, які обмежують роль міського самоврядування у Львові, місті, яке є в тилу, а не в зоні бойових дій", – наголосила депутатка.

Пак повідомила, що нині комісія законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки ЛМР не змогла ухвалити рішення з цього питання, оскільки думки її членів розділилися.

"Під час голосування за мою позицію утримався депутат від ВО "Свобода" Андрій Тягнибок", – розповіла Уляна Пак.

Нагадаємо, що фракція Варта звернулась до голови комісії законності, депутатської діяльності, свободи слова та безпеки Львівської міськради Уляни Пак з проханням надати правову оцінку розпорядженню міського голови Андрія Садового про призначення в.о. секретаря Львівської міськради та розглянути питання скликання чергової сесії на засіданні комісії. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.