Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АЗС

Вівторок, 10 травня 2022, 14:46

В Україні з березня не контролюють якість бензину

АЗС

Держекоінспекція з березня призупинила контроль за якістю бензину.

Про це повідомляє Економічна правда. 

Державна екологічна інспекція з 13 березня цього року припинила державний нагляд, зокрема відбір зразків пального на українських АЗС, через впровадження воєнного стану в Україні й посилаючись на постанову уряду.

У Держекоінспекції пояснили, що заходи державного ринкового нагляду з 24 лютого не проводилися лише на тих територіях, де відбувались активні воєнні дії, а з 13 березня їх в Україні загалом припинено на період воєнного стану.

"Відбір зразків нехарчової продукції не проводився й здійснюватиметься після припинення воєнного стану в Україні" – йдеться у повідомленні.

Натомість впродовж січня-березня цього інспекція провела 113 заходів державного ринкового нагляду, за результатами яких прийнято 148 рішень про вжиття обмежувальних заходів з усунення формальної невідповідності, й застосовано штрафних санкцій на загальну суму – 1,2 млн грн.

Нагадаємо, в Україні виник дефіцит пального через припинення його постачання з традиційних ринків Білорусі та РФ, блокування морських постачань, масованих ударів російського агресора по інфраструктурі ринку, зокрема, руйнування Кременчуцького НПЗ, а також через запроваджені урядом граничні ціни на бензин та дизпаливо.

Також на початку травня Мінекономіки дозволило АЗС підвищити вартість палива майже на дві гривні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.