Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська міська рада

Неділя, 15 травня 2022, 09:41

Виконком Садового затвердив нові вимоги до будівництва хмарочосів у Львові

Львівська міська рада

Виконком Львівської міськради 13 травня затвердив нові вимоги до будівництва хмарочосів, що враховуватимуться під час видачі містобудівних умов та обмежень у Львові.

Ці вимоги наразі не є обов'язковими, адже не передбачені чинними державно-будівельними нормами.Дотримання цих стандартів забудовниками планується враховувати виконкомом при видачі містобудівних умов та обмежень. 

Про це повідомила пресслужба Львівської міськради. 

Нові вимоги передбачають посилену безпеку, зокрема адаптацію підземних паркінгів та інших приміщень для укриття населення, їх безбар'єрність, передбачення кімнат безпеки на поверхах (ізраїльський досвід), наявність протипожежних стін та вікон, дотримання гуманної висотності, запобігання переущільнення будівель тощо. 

Окрім посилення безпекових заходів, під час планування нового будівництва забудовники повинні забезпечити також соціальну, інженерну та транспортну інфраструктури. Йдеться про будівництво садочків чи шкіл, залежно від кількості квадратних метрів житла.  

Нагадаємо, сьогодні російська ракета здійснила удар по одному з об'єктів військової інфраструктури у Львівській області. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.