Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські маршрутки

Вівторок, 17 травня 2022, 11:37

У Львові призупинили роботу декількох маршруток через дефіцит пального

львівські маршрутки

У місті через дефіцит пального призупинили роботу декількох автобусних маршрутів, а на деяких зменшили кількість транспортних одиниць.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Станом на сьогодні через дефіцит пального, у місті призупинили роботу кількох автобусних маршрутів, а на деяких зменшили кількість транспортних одиниць.

Водночас електротранспорт працює у посиленому режимі.

Як наголосила заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк, загалом у Львові оптимізували роботу 20% громадського автотранспорту, а як тільки ситуація зміниться, то роботу міських маршрутів відновлять в необхідному обсязі.

Зараз не курсують маршрути №10, 11, 33, 43, 45. Маршрут №61 скорочено до пл. Різні, а маршрут №34 дублює автобус №20.

Як пояснила Ірина Маруняк, на маршрутах, роботу яких призупинили, курсувало від 1 до 3 автобусів і був невеликий пасажиропотік, тож вони були збитковими. Деякі з них, маршрут №45, зняли ще під час пандемії. Маршрути з високим пасажиропотоком працюють без змін. Замість призупинених автобусів, курсує електротранспорт.

"Просимо з розумінням поставитися до ситуації. Як тільки проблема з дефіцитом пального вирішиться, кількість транспорту відновимо" – додала Маруняк.

Нагадаємо, в Україні виник дефіцит пального через припинення його постачання з традиційних ринків Білорусі та РФ, блокування морських постачань, масованих ударів російського агресора по інфраструктурі ринку, зокрема, руйнування Кременчуцького НПЗ, а також через запроваджені урядом граничні ціни на бензин та дизпаливо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.