Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

uz.gov.ua

Вівторок, 17 травня 2022, 13:50

На Львівщині працевлаштували понад 200 переселенців

переселенці

У області офіційно роботою забезпечили 246 переселенців.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на 15 травня, з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, до обласного центру зайнятості звернулися 2059 переселенців, які прибули на Львівщину із районів ведення активних бойових дій.

З них 971 визнали безробітними. З-посеред мешканців центральних і східних областей України, що користувалися послугами обласної служби зайнятості, офіційно статус вимушено переміщених мали 1110 осіб, у тому числі 690 безробітних.

За цей час центр зайнятості працевлаштував роботою 246 переселенців, у тому числі 144 особи зі статусом вимушено переміщеної особи, з них 61 безробітного.

"Аналіз працевлаштування осіб, котрі переїхали на Львівщину, засвідчив, що за видами економічної діяльності більшість із них – 34,9% – поповнили трудові колективи підприємств переробної промисловості, 11,6% влилися у сферу торгівлі та послуг, стільки ж – у транспортну галузь і складські господарства, 9,3% – у сферу адміністративного та допоміжного обслуговування" – наголосили в центрі зайнятості.

Основну частку працевлаштованих переселенців становили кваліфіковані робітники з інструментом (27,9%), представники найпростіших професій та особи без професії (23,3%), а також працівники сфери торгівлі та послуг (14%).

Нагадаємо, станом на 10 травня до обласного центру зайнятості звернулися 6,4 тисячі безробітних.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.