Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мінюст

google.com

Четвер, 19 травня 2022, 13:24

Мінюст ініціює розслідування зникнення з підвідомчого інституту у Львові матеріальних цінностей на близько 4 млн грн

Мінюст

Мінюст за результатами внутрішньої перевірки готує звернення до правоохоронних органів за фактом зникнення з підвідомчого Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз матеріальних цінностей на 3 млн 737 тис грн.

Про це Варіанти повідомили джерела в Мінюсті.

У березні інвентаризаційна комісія виявила в Львівському науково-дослідному інституті судових експертиз факт незаконної передачі його екс-директоркою правоохоронним органам двох нових квадрокоптерів на суму 200 тис грн, придбаних у грудні 2021 року для потреб інституту.

Комісія встановила також факт відсутності у наявності в інституті комплекту обладнання для дослідження автодорожнього покриття, яке було придбано за державні кошти в сумі понад 3 млн 700 тис грн в грудні 2021 року. Комісія вважає, що це майно було придбано також безпідставно, адже в інституті відсутні вільні площі для розміщення цього обладнання. Натомість закупівля пересувного вагону для цього комплекту обладнання не була оголошена та проведена.

Міністерство юстиції вивчило висновки роботи інвентаризаційної комісії Інституту судової експертизи та ініціювало звернення до правоохоронних органів за встановленими фактами.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року за результатами конкурсу на заміщення вакантної посади директора Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України було призначено Оксану Куманську-Нор. У березні 2022 року Куманська-Нор звільнилась із посади директора. Мінюст призначив директором Львівського науково-дослідного інституту судових експертиз Марію Зелінську.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.