Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Зеленський

president.gov.ua

Понеділок, 23 травня 2022, 10:32

Зеленський планує надати особливий статус полякам в Україні

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський анонсував розробку законопроєкту про надання полякам в Україні особливого статусу.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Вчора, 22 травня, під час свого виступу на засіданні Верховної Ради за участю президента Польщі Анджея Дуди президент України Володимир Зеленський заявив, що внесе законопроєкт про особливий статус полякам в Україні.

За словами Зеленського, Сейм Польщі прийняв закону про допомогу громадянам України, це рішення надає українцям у Польщі майже такі ж права і можливості, як у поляків.

"Це великий крок і жест великої душі, на які здатен тільки великий друг України. ​І цей крок не залишиться одностороннім. Незабаром я подам до Верховної Ради України аналогічний – дзеркальний – проєкт. Дай Боже, аби польським громадянам ніколи у житті не знадобились всі ці переваги за таких умов, за умов війни.

Але ці закони мають велике символічне значення, які показують, що українці та поляки – рідні та рівні. І я впевнений, що депутатський корпус України підтримає цей закон – швидко і явною більшістю голосів" – заявив Зеленський.

Нагадаємо, вчора президент Польщі Анджей Дуда прибув з візитом в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.