Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

поліція

Середа, 25 травня 2022, 13:00

На території Старосамбірської ОТГ стартує кампанія із знищення наркотичних речовин

поліція

З червня розпочинається операція МАК-2022, яка триватиме до 22 вересня.

Про це повідомила пресслужба Старосамбірської міської ради.

Як інформує відділення поліції №1 Самбірського райвідділу поліції у Львівській області, до 31 травня триватиме підготовчий етап оперативно-профілактичної операції "МАК-2022", а з 1 червня розпочнуться практичні відпрацювання.

Операція має виявити та знищити нелегальні посіви нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекрити канали надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Поліцейські проводитимуть відпрацювання щодо виявлення осіб, які свідомо вирощують наркотичні рослини та намагаються їх збувати.

Винні притягатимуться до відповідальності:

- за незаконний посів або вирощування до 100 рослин маку або до 10 конопель – адмінвідповідальність за статтею 106-2 КУпАП (від вісімнадцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин);

- від 100 до 500 рослин маку або від 10 до 50 конопель – кримінальна відповідальність за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України (штраф, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років);

- понад 500 рослин маку або понад 50 конопель – кримінальна відповідальність за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України (від 3 до 7 років позбавлення волі).

Операція триватиме до 22 вересня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.