Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Дрогобицька солеварня

drohobych-rada.gov.ua

Четвер, 26 травня 2022, 14:34

Дрогобицька солеварня збільшує обсяги виробництва солі

Дрогобицька солеварня

Дрогобицька солеварня через дефіцит солі в Україні збільшує обсяги виробництва до 50 тонн на місяць.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада.

Дрогобицький солевиварювальний завод через дефіцит солі, спричинений закриттям одного з найбільших підприємств України та Європи – "Артемсіль", збільшує виробничі потужності.

Якщо раніше підприємство місячно виробляло 31-32 тонни солі, то тепер планує підвищити показники з виробництва на 20 тонн щомісяця – до 50 тонн.

Однак, як заявили у компанії, збільшення потужності не зможе задовольнити попит навіть Львівської області, оскільки зараз сіль з Дрогобича закупляють такі великі торговельні мережі Львівщини як "Арсен", "Рукавичка", "Сільпо".

Крім цього, через збільшення виробництва Дрогобицькій солеварні бракує упакування для солі.

Зазначимо, станом на сьогодні Дрогобицька солеварня залишилась єдиним в Україні виробником солі. Спосіб виробництва солі тут унікальний та відрізняється від традиційного видобутку. Зокрема, в Дрогобицькій солеварні з надр викачують соляну ропу, далі її виварюють на дровах у спеціальних ваннах – панвах. Цей виробничий процес складніший і дорожчий. Тому і вартість дрогобицької солі майже вдвічі перевищувала ціну товару "Артемсолі".

Зазначимо, Дрогобицький солевиварювальний завод – один з найстаріших солеварних заводів в Україні та одне з найстаріших підприємств Східної Європи. Дрогобицька солеварня щонайменше від XIV століття безперервно діяла на одному і тому ж місці, біля джерел "сировиці" – соляної ропи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.