Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львів

П'ятниця, 27 травня 2022, 14:18

СБУ затримала львів'янина, який коригував ракетні обстріли міста

Львів

Чоловік передавав російським спецслужбам інформацію про результати ракетних обстрілів Львова, зокрема й про обстріл автосервісу 18 травня.

Про це повідомляє Управління СБУ у Львівській на своїй сторінці у Фейсбуці.

Працівники СБУ затримали львів'янина, який передавав російським спецслужбам інформацію щодо результатів ракетних обстрілів у Львові, збирав аналітичні дані та повідомляв про необхідність завдавання ударів по інших об’єктах критичної та оборонної інфраструктури міста.

"Такі "рекомендації" зрадника давали агресорам можливість завдавати удари з більшою шкодою та отримувати потрібний візуальний аналіз" – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголосили, що львів'янин також збирав дані про підрозділи ЗСУ, Нацгвардії та розміщення блокпостів територіальної оборони, які передавав куратору через спеціально прихований чат в телеграм-каналі.

Як доповнили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, львів'янин "безпосередньо здійснював коригування ракетних ударів, які мали місце 18 квітня, у тому числі обстрілу автосервісу розташованого у місті Львові, внаслідок якого загинуло четверо осіб та четверо отримали поранення".

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні злочину за ч. 2. ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.