Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

палац Лянцкоронських

wikimapia.org

Вівторок, 31 травня 2022, 10:16

У Новороздільській ОТГ проведуть інвентаризацію дерев у парку палацу Лянцкоронських

палац Лянцкоронських

Новороздільська громада впроваджуватиме інструмент прозорої та партисипативної системи інвентаризації зелених зон.

Про це повідомляє "Вісник Розділля".

Наприкінці квітня 2022 року ГО "Український екологічний клуб "Зелена Хвиля" оголосила чотирьох переможців грантового конкурсу пілотних громад проєкту "Прозора та партисипативна система інвентаризації зелених зон в Україні: iTree4UA", які представляють Рівненську, Львівську, Тернопільську та Закарпатську області.

Серед переможців – ГО "Агенція Розвитку Розділля" (Новороздільська ОТГ), яка цього року впроваджуватиме цей проєкт. Зокрема, йдеться про інвентаризацію насаджень в Новороздільській ОТГ. Локацією для проєкту стане парк-пам’ятка "Санаторій Розділ" біля палацу Жевуських-Лянцкоронських, який розташований у селищі Розділ. Попередньо волонтерська група та представники громадської організації пройдуть безкоштовне навчання з використанням інструменту інвентаризації та оцінки екологічних екосистем них послуг дерев i-Tree Eco.

ГО "Агенція Розвитку Розділля" планує провести інвентаризацію якомога більшої кількості цінних порід дерев що знаходяться на території парку біля палацу Жевуських-Лянцкоронських, який є пам’яткою архітектури XVIII-ХІХ ст. Парк, площею понад сім гектарів, почали закладати ще на початку ХVІІІ століття. За Кароля Лянцкоронського парк поповнився рідкісними екзотичними рослинами й на його території були чотири оранжереї.

Додамо, у 2014 році товариство допомоги полякам "Велике серце" планувало взятися за відновлення маєтку Лянцкоронських.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.