Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Android 12

YouTube.com

Прес-реліз,   Середа, 1 червня 2022, 09:59

7 маловідомих функції Android 12, які вам стануть у нагоді

Android 12

Нова версія Android 12 вийшла відносно недавно і вже здивувала користувачів своїми новими функціями.

Це велика новина для всіх, адже зазвичай розробники не сильно видозмінюють операційні системи після оновлення. Ця версія однозначно стала виключенням. Звісно не всі смартфони відразу зможуть оновитись до Android 12, але список досить великий. Якщо ви хочете придбати новий пристрій, який буде підтримувати оновлення, можете відвідати інтернет магазин смартфонів у Львові – там величезний вибір моделей на будь-який смак. А зараз розглянемо найцікавіші функції Android 12.

Material You дизайн

Android 12 робить кожен телефон стильним. Людина просто ставить на заставку фото/картинку, яка подобається, а система сама автоматично підлаштовує кольори і дизайн під шпалери. За це відповідають нові алгоритми та дизайн Material You.

Комфорт для очей

Розробники оновлення розуміють, скільки часу люди проводять перед екранами своїх телефонів, тому подбали про спеціальні режими. Для того, щоб очі не втомлювались, у темний час доби телефон буде сам вмикати режим комфорту для очей при якому навантаження на очі буде знижено. Результат досягається за допомогою адаптивного тонування екрану в жовто-помаранчеві кольори.

Запуск програм, які ще не завантажились

Багато програм займають багато місця і не можуть швидко встановитись. Тепер буде можливість запускати їх, не чекаючи на повне завантаження. Але це стосується не всіх додатків, а тих, які обрав розробник.

Перенесення файлів

Коли купується новий смартфон, хочеться зі старого перекинути всі файли та медіа. Якщо новий пристрій матиме Android 12, то для цієї дії достатньо буде просто з’єднатись за допомогою Wi-Fi. Уся потрібна інформація швидко перекинеться на новий пристрій. 

Індикатори безпеки

На екрані відображатимуться індикатори, які показують, чи використовує якийсь додаток камеру/мікрофон. Буває, що до смартфону отримали доступ шахраї і таким чином збирають інформацію. Тому при загорянні індикатора людина зможе оцінити, чи безпечно це чи варто заборонити доступ. Крім цього, панель конфіденційності буде зберігати всі дані про додатки, які хотіли отримати доступ до камери, мікрофону, геолокації протягом доби.

Автоматичне очищення додатків

В кожній програмі є кеш-файли, які займають інколи багато місця. Якщо людина якимись додатками довго не користується, то система буде їх автоматично очищати від “сміття”, таким чином телефон ніколи не буде забитий непотрібними документами.

Розташування

Android 12 дає можливість кожному обирати наскільки точне місце розташування поширювати. При надсиланні геолокації можна вказати лише населений пункт/країну, або ж точний будинок чи місце. Рівень точності встановлює користувач.

Нова версія операційної системи дає багато цікавих можливостей, які однозначно пригодяться в повсякденному житті. Якщо ваш смартфон підтримує оновлення до Android 12, то варто його встановити. Ви відразу помітите, як телефон стане функціональніший. Тим більше, що зараз така можливість є далеко не у всіх.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.